Xpert Slider

Relax in garden

Mediterranean herbs

House surrounded by nature

Fireplace for guests

Beautiful Garden

Crystal clear sea

Što posjetiti

Trogir- grad muzej (Unesco 1979.)
Trogir- grad muzej (Unesco 1979.)

Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st.pr.Krista. U centralnoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio Majstor Radovan.

Samostan i svetište Sv. Križ, Arbanija
Samostan i svetište Sv. Križ, Arbanija

Dominikanski samostan Svetog Križa izgrađen je početkom 15. stoljeća na samoj obali uz more u mjestu Arbanija na sjevernoj strani otoka Čiovu. U 19. stoljeću tijekom redovnog popodneva prokrvarile su rane na Isusovoj kruni na centralnom križu iza oltara.

Slapovi Krke, Nacionalni park Krka
Slapovi Krke, Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka može se posjećivati tijekom cijele godine. Može se razgledati: Skradinski buk, Roški slap i ostale lokalitete, šetati edukativnom stazom, pogledati etnografsku prezentaciju, okrijepiti se u ugostiteljskim objektima ili kupiti suvenire. Otok Visovac, Roški slap i manastir Krku te utvrdu Trošenj moguće je i organizirano posjetiti izletničkim brodovima.

Gospe od Prizidnice
Gospe od Prizidnice

Gospe od Prizidnice je svetište Majke Božje kod Slatina na otoku Čiovu. Svetište i crkva Gospe od Prizidnice izrasli su u sklopu istoimene pustinje koju su u 16. stoljeću osnovalipoljički svećenici glagoljaši. U crkvi se nalazi središte pobožnosti – slika Majke Božje s Djetetom (Milosna Gospa).

Mlinice Pantan
Mlinice Pantan

Županija Splitsko- dalmatinska je godine 2000. 50tak hektara Pantana proglasila posebnim ihtiološko-ornitološkim rezervatom. Srce Pantana čine obnovljene fortifikacijske renesansne mlinice. Izvor daje od 8-12 m3 vode/sekundi koja izvire iz 12 malih izvora, formira jezero i nakon 1km se rijeka Rika ulijeva u more, na prekrasnoj morskoj laguni. Pantana je stanište 163 vrste prtica i mrijestilište 34 vrste riba, sa 124 vrste autohtonih biljnih vrsti.

Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera

Proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

Međugorje, mjesto Gospinog ukazanja
Međugorje, mjesto Gospinog ukazanja

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, smješteno u blizini grada Čitluka, u južnom dijeluBosne i Hercegovine. Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira prvi se put ukazala 24. lipnja 1981. na predjelu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju.

Split (Unesco 1979.)
Split (Unesco 1979.)

Split je najveći grad u Dalmaciji, drugi po veličini grad uHrvatskoj. Gradsko središte čini starovjekovna Dioklecijanova palača iz 4. stoljeća (pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine), što je jedinstven primjer u svijetu.

Dubrovnik (Unesco 1979.)
Dubrovnik (Unesco 1979.)
Dubrovnik (lat Ragusiumtal. Ragusa) je povijesni grad na jugu Hrvatske. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika, jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Mletačkoj Republici. Dubrovnik je bio jedan od središta razvitka hrvatskog jezika i književnosti.